05 de febrer 2007

Com podem alimentar-nos de forma sana i equilibrada?

De tots els aliments que existeixen al món, només un conté totes les substàncies nutritives necessàries pel manteniment de l'organisme i en la proporció adequada: es tracta de la llet materna.

Quan per edat ja no es disposa d'aquest aliment, cal saber escollir bé els aliments que menjem per tal de poder gaudir d'un bon estat de salut.

1. Què és l'alimentació?

El concepte d'alimentació fa referència a l'elecció, la preparació i la ingestió dels aliments. En canvi la nutrició engloba tots el processos interns a través dels quals el nostre organisme absorveix i utilitzar les substàncies nutritives (nutrients) que contenen aquests aliments. Per estar ben nutrit cal tenir una alimentació adequada.

2. Alimentació equilibrada:

Una alimentació equilibrada i saludable és aquella que fa possible que la persona tingui un bon estat de salud que li permeti fer o desarrollar les seves activitats diàries i quotidianes de manera normal. És a dir una alimentació que permeti tenir cobertes totes les necessitats nutritives de l'organisme.

3. Per què cal menjar de forma equilibrada?

Menjar de forma equilibrada, és a dir fer una correcta elecció dels aliments (en quant tipus,
varietat i quantitat), permet aconseguir tots els nutrients necessaris per gaudir d'un bon estat de salut. A més a més, l'alimentació és molt important en la prevenció de moltes malalties pròpies de les societats afavorides econòmicament, ja que sovint una mala alimentació n'és la causa.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Aquestas definicions que heu posat son relativament bones i per a un treball o dubte son perfectes!
Saber com definir una alimentació sana i equilibrada, es molt dificil.
Pero aquesta pagina hu facilita molt.
GRACIES!